top of page

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βόλεϊ Γυναικών): Νίκη με ανατροπή.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023.

Σημαντική νίκη πέτυχε η Ομόνοια Ναυπάκτου στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου απέναντι στον Άθλο Πάτρας. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 σετ βρήκε τις δυνάμεις να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη με 3-2 σετ στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αμφίρροπο το παιχνίδι στο πρώτο σετ με την Ομόνοια να έχει πολλά λάθη δίνοντας την ευκαιρία στον Άθλο Πάτρας να προηγηθεί με 9-11 ενώ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ έως το 20-21. Τα λάθη στο σερβίς για τους γηπεδούχους δεν τους έδωσαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στο σετ το οποίο και έχασαν με 22-25. Ακόμα πιο εύκολα η πατρινή ομάδα πήρε το δεύτερο σετ με 16-25 με την Ομόνοια να ψάχνει να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Η βελτιωμένη εικόνα και το καλό σερβίς έδωσαν στο ξεκίνημα του τρίτου σετ αέρα 7 πόντων (8-1) με την Ομόνοια ανά διαστήματα να παίζει ωραίο βόλεϊ και τη διαφορά να φτάνει γρήγορα στο 18-5 για να πάρει τελικά το σετ η Ομόνοια με 25-13. Παρόμοιο το ξεκίνημα και στο τέταρτο σετ. Η Ομόνοια προηγήθηκε 7-1 και αύξησε τη διαφορά στο 14-5. Ο Άθλος σταδιακά ξαναμπήκε στο παιχνίδι ροκανίζοντας τη διαφορά και έφτασε να μειώσει 23-21, όμως τα κορίτσια της Ομόνοιας άντεξαν στην πίεση και ισοφάρισαν τα σετ (25-21). Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι την αλαλαγή των γηπέδων στο 8-6 όταν η Ομόνοια πιέζοντας στο σερβίς ανέβασε τη διαφορά στο 12-6 για να κατακτήσει το σετ τελικά με 15-9 και να ολοκληρώσει την ανατροπή με 3-2 στα σετ.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας-Κοκόλας): Καραγιάννη, Καραΐσκου, Καραχάλιου, Κατσάμπα, Κώστα, Μουσακιάν, Παπαϊωάννου, Παπαχαραλάμπους, Ρούμπα, Ρουστέμη, Μπάκο, Σταυροπούλου, Σφήκα, Σχίζα.

Άθλος Πάτρας (Τριανταφυλλοπούλου): Γκόλνα, Ιωάννου, Κομπορόσου, Κωτσιάντη Μ., Κωτσιάντη Σ., Μπαρδή, Σερεμέτη, Σοΐμου, Τσακιρίδου, Φάτζιο, Χρυσανθακοπούλου, Ψαλλίδα.

Η Ολυμπιάδα ήταν η μεγάλη νικήτρια της τέταρτης αγωνιστικής κερδίζοντας στο ντέρμπι των πρωτοπόρων την ΕΑΠ με 3-1 σετ ενώ στο τρίτο παιχνίδι για τον Α’ Όμιλο ο Απόλλωνας Ξυλοκάστρου επικράτησε 3-1 σετ του ΑΟΦ Πανεπιστημίου Πατρών. Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τη νέα χρονιά στο βόλεϊ των γυναικών με την Ομόνοια να υποδέχεται στις 14/1 την Ολυμπιάδα Πάτρας.

Βαθμολογία Α’ Ομίλου Τοπικού Γυναικών ΕΣΠΕΠ

1. Ολυμπιάδα Πάτρας​12

2. Ε.Α. Πατρών​9

3. Απόλλων Ξυλοκάστρου​6

4. Ομόνοια Ναυπάκτου​4

5. Άθλος Πάτρας​4

6. ΑΟΦ Πανεπιστημίου​1

 

Επόμενη Αγωνιστική (5η)

Ομόνοια Ναυπάκτου – Ολυμπιάδα Πάτρας

ΑΟΦ Πανεπιστημίου –Άθλος Πάτρας

Ε.Α. Πατρών – Απόλλων Ξυλοκάστρου

bottom of page