top of page

Λύγισε στην παράταση ο ΠΑΣ Ναυπάκτου και ηττήθηκε από τα δικά του λάθη στην Άρτα.

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022


Εκτός έδρα ήττα για του ΠΑΣ στην Άρτα στο πλαίσιο της 5 ης αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ καθώς δεν άντεξε στην παράταση και ηττήθηκε από τον τοπικό Πύρρο Αρταίων με σκορ 81-71. Η ομάδα της Ναυπάκτου μπήκε νωθρά στο παιχνίδι με πολλά λάθη κυρίως στην άμυνα και έδωσε εύκολους πόντους και ψυχολογία νίκης στους γηπεδούχους οι οποίοι πήραν προβάδισμα 7 πόντων στο ημίχρονο με σκορ 39-32. Στο 2 ο μέρος οι παίκτες του Γιώργου Σταθάτου έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο με καλή αμυντική λειτουργία και σωστές επιλογές στην επίθεση, είχαν επιμέρους σκορ 3 ου δεκαλέπτου 15-24 και προσπέρασαν μέχρι και 7 πόντους πριν τη λήξη του αγώνα. Δυστυχώς όμως στο σημείο εκείνο και ενώ είχαν το μομέντουμ του αγώνα υπέπεσαν σε παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και με βιαστικές επιλογές στην επίθεση, έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να μπουν στο παιχνίδι και να στείλουν το ματς στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι έχοντας πια την ψυχολογία με το μέρους τους έπαιξαν καλύτερα και έφτασαν στο τελικό 81-71 και στην 3η τους νίκη στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος των νικητών ο Κωσταπαππάς με 27 πόντους με άξιους συμπαραστάτες τους Δημητρίου και Ευθυμίου που σημείωσαν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Από τον ΠΑΣ που αγωνίστηκε χωρίς τον στρατευμένο Πολύχρονο, ξεχώρισαν επιθετικά οι Ασημακόπουλος και Σταμάτης που είχαν από 20 πόντους.

Η μετακίνηση της ομάδας στην Άρτα ήταν ευγενική χορηγία ενός φίλου της ομάδας και παλιού αθλητή μπάσκετ της πόλης μας , του Αντρέα Καραγιώργου, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αμερική. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 39-32, 53-56, 67-67 (κ.α.), 81-71 (παρ.)


Διαιτητές: Καννής - Πλιάκος

Πύρρος Αρταίων (Κωσταπαππάς): Χίντζιος 8, Παπαρούνης, Σκορδής, Γιαννάκης, Χρύσης 7(1), Ευθυμίου 14(3), Αναγνώστου 3, Κωσταπαππάς 27(6), Βάσιος, Καλαντζής 7, Κοντός, Δημητρίου 15

Π.Α.Σ. Ναυπάκτου (Σταθάτος): Λαούρδας 3(1), Γκοτσόπουλος, Μίχος 4, Ζαμπαράς 13, Ασημακόπουλος 20, Κωστογιάννης, Σταμάτης 20(2), Σταθάτος 9, Κούτρας, Παπαθανασίου, Βαρελάς 2.

bottom of page