top of page

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βόλεϊ Αναπτυξιακά: Πήρε τη ρεβάνς, κάλυψε και τη διαφορά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Σημαντική νίκη πήρε η ομάδα παγκορασίδων της Ομόνοιας Ναυπάκτου με αντίπαλο τον Ερμή Πάτρας. Επικράτησε στο κλειστό της Ναυπάκτου με 3-0 σετ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και κατάφερε παράλληλα να καλύψει τη διαφορά στους συνολικούς πόντους κάτι που δίνει στην Ομόνοια το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Ομόνοια μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με καλό σερβίς από την Φασούλη προηγήθηκε 9-1. Ο Ερμής αντέδρασε μειώνοντας σταδιακά τη διαφορά φτάνοντας ακόμα και στο -2 (17-15) όμως γρήγορα η Ομόνοια ξαναπήγε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (19-15 και 22-18) και με δύο άσσους της Παναγιωτοπούλου στο τέλος πήρε το σετ με 25-18. Πολύ διαφορετικό ήταν το δεύτερο σετ. Ο Ερμής προηγήθηκε 5-7 με την Ομόνοια να ανατρέπει το εις βάρος της σκορ (8-7) και να φτάνει τη διαφορά στο +4 (18-14) όμως οι φιλοξενούμενες έφτασαν το παιχνίδι στον πόντο (20-19) για να δώσει και πάλι η Παναγιωτοπούλου τη λύση με δύο ακόμα άσσους και το σετ να πάει στην Ομόνοια με 25-22.

Ο ενθουσιασμός των κοριτσιών της Ομόνοιας από το αρχικό αποτέλεσμα τις οδήγησε σε έλλειψη συγκέντρωσης στην αρχή του τρίτου σετ με τον Ερμή να προηγείται 2-6 και 4-9. Εκεί οι γηπεδούχες αντέδρασαν, μείωσαν τη διαφορά και πέρασαν μπροστά στο 11-10 με τη διαφορά να φτάνει και στο +5 (18-13) και το σετ να καταλήγει και πάλι στην Ομόνοια με 25-21 που πήρε τη νίκη με 3-0 σετ.

Με δεδομένο πως και το παιχνίδι του πρώτου γύρου έληξε με το ίδιο σκορ, η περίπτωση ισοβαθμίας θα κριθεί στους συνολικούς πόντους των δύο παιχνιδιών με την Ομόνοια στο κριτήριο αυτό να υπερτερεί. Μαθηματικά η Ομόνοια χρειάζεται 3 βαθμούς στα δύο παιχνίδια που απομένουν (εντός με Απόλλωνα Πάτρας και εκτός με ΑΟΦ Πανεπιστημίου Πατρών) για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια που απομένουν αναμένεται να γίνουν Σάββατο και Δευτέρα, λίγο πριν οι μικρές της Ομόνοιας αναχωρήσουν για τουρνουά αγώνων στη Σκιάθο φιλοξενούμενες της τοπικής ομάδας.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κοκόλας-Τσακανίκας): Αγγελοπούλου (3 πόντοι, 1 άσσος), Φασούλη (11 πόντοι, 5 άσσοι), Τσουκαλά (3 πόντοι), Πλούμη Κ., Πλούμη Λ. (6 πόντοι), Λούκρα (8 πόντοι, 3 άσσοι), Τριανταφύλλου (4 πόντοι, 1 άσσος), Κούστα, Καραχάλιου Κ., Παναγιωτοπούλου Α. (5 πόντοι, 5 άσσοι), Μπαρδούτσου (8 πόντοι, 1 άσσος), Χολέβα.

Ερμής Πατρών (Έρδας): Αλιβιζάτου, Αργυροπούλου, Βερτζίζη, Μακρή, Αρβανίτη, Βασιλοπούλου, Γιαννοπούλου Α., Γιαννοπούλου Χ., Κούλη, Λουκέρη, Μακροπούλου, Μποσδίκου, Πανουτσοπούλου, Φρούντα.



























































































































bottom of page