top of page

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βόλεϊ Γυναικών): Λύγισε στο τάι μπρέικ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Στο πέμπτο σετ του πέμπτου παιχνιδιού κατάφερε να ξεπεράσει η ΕΑΠ τη σθεναρή αντίσταση των κοριτσιών της Ομόνοιας Ναυπάκτου και να προκριθεί στον τελικό των play off για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία, μέσα στο κλειστό του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα.  

Η Ομόνοια ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι σε αυτή τη σειρά των αγώνων αξιόμαχη παίζοντας ωραίο βόλεϊ ανά διαστήματα σε ένα σετ αγώνων με υψηλό επίπεδο αγωνιστικότητας και από τις δύο ομάδες. Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ ως το 13-16 όταν με την Μαγγαφά σερβίς η ΕΑΠ πήρε έξι συνεχόμενους πόντους κάνοντας το 19-16 παίρνοντας το προβάδισμα που της έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν για να πάρει το σετ με 25-19.

Η απάντηση των κοριτσιών της Ομόνοιας ήταν άμεση. Παρότι βρέθηκαν στο δεύτερο σετ να χάνουν με 16-12, αρχικά ισοφάρισαν και στη συνέχεια οδήγησαν αυτοί στο σκορ  ισοφαρίζοντας τα σετ (22-25). Στο τρίτο σετ η Ομόνοια πήρε προβάδισμα από την αρχή με διαφορές που έφτανα από τον ένα έως τους τρεις πόντους με την ΕΑΠ να καταφέρνει να ισοφαρίσει στο 16-16. Με καλό σερβίς και καλή απόδοση στην κόντρα μπάλα η Ομόνοια έκανε το +4 (16-20)  διαφορά που κράτησε ως το 19-23. Η αντεπίθεση της ΕΑΠ έφερε την ισοφάριση για τις πατρινές (23-23) όμως με ψυχραιμία στους τελευταίους πόντους πήραν το σετ με 23-25 και προηγήθηκαν 1-2 στα σετ.

Η Ομόνοια ξεκίνησε καλά και στο τέταρτο σετ όπου μέχρι περίπου τη μέση του σετ συμβάδιζε στο σκορ με την ΕΑΠ (11-11). Το καλό σερβίς της Μετόχου και η αδυναμία των κοριτσιών της Ναυπάκτου να τελειώσουν επιθετικά τις φάσεις έφερε την ΕΑΠ στο +6 (17-11) δίνοντας ψυχολογικό αβαντάζ στις πατρινές που πήραν εύκολα το σετ με 25-15. Ο ενθουσιασμός της ισοφάρισης ήταν υπέρ της ΕΑΠ και στο ττάι μπρέικ, πού πήρε μεγάλο προβάδισμα από την αρχή (8-4) και με συνοπτικές διαδικασίες πήρε το σετ με 15-6 και μαζί και την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, όπου ήδη περιμένει η Ολυμπιάδα Πάτρας.

Ε.Α. Πατρών (Κορδός): Ακύλα, Αποστολοπούλου Α., Δριβέλου, Θεοδωροπούλου, Καρανίκου, Κοκαλιάρη, Κωνσταντουδάκη, Μαγγαφά, Μανιάτη, Μετόχου, Γιαννακοπούλου, Πατρώνη, Χαρώνη, Σκαρμούτσου.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας-Κοκόλας): Καραγιάννη, Καραχάλιου, Κατσάμπα, Κώστα, Μουσακιάν, Παπαχαραλάμπους, Πελέκη, Ρούμπα, Ρουστέμη, Σταμάτη, Σφήκα, Σχίζα.

Ικανοποιημένος από την πορεία των κοριτσιών δήλωσε μετά το τέλος της σειράς των αγώνων ο προπονητής της ομάδας Ντίνος Τσακανίκας: “Ξεκινήσαμε τη χρονιά και δυσκολευόμασταν να νικήσουμε την τελευταία ομάδα της κατηγορίας με πολλά κορίτσια από τα αναπτυξιακά τμήματα που δεν έχουν ακόμα την απαιτούμενη αγωνιστική εμπειρία και με δουλειά μέσα σε μια ολόκληρη σεζόν και με αποκορύφωμα τα play off κατάφεραν να φτάσουν τη σειρά των αγώνων σε πέμπτο παιχνίδι, με αντίπαλο μια ομάδα όπως είναι αυτή της ΕΑΠ, με το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητριών της ΕΑΠ και έναν αθλητικό οργανισμό του επιπέδου της ΕΑΠ και να χάσουν την πρόκριση στον τελικό στο τάι μπρέικ. Μόνο περηφάνια μπορώ να αισθάνομαι για αυτά τα κορίτσια. Έχω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία όλη τη χρονιά, συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους και αν συνεχίσουν έτσι θα έχουν σίγουρα λαμπρό μέλλον”.



































































bottom of page