top of page

Βόλεϊ Γυναικών: Ισοφάρισε τη σειρά η Ομόνοια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Μεγάλη νίκη για τις γυναίκες της Ομόνοιας Ναυπάκτου στη διαδικασία των play off ανόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία. Επικράτησε της ΕΑΠ 3-2 σετ μέσα στο κλειστό της Ναυπάκτου, με ανατροπή στο τάι μπρέικ και ισοφάρισε τη σειρά των αγώνων σε 2-2 στέλνοντας τις δύο ομάδες σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι για να αναδειχτεί η δεύτερη ομάδα του τελικού που θα έρθει αντιμέτωπη με την Ολυμπιάδα Πάτρας.

Η Ομόνοια Ναυπάκτου ξεπέρασε γρήγορα την ψυχρολουσία του πρώτου σετ όταν η ΕΑΠ προηγήθηκε με 0-5 και 5-10 ισοφαρίζοντας σε 12-12. Η συνέχεια του αγώνα ήταν ισορροπημένη με την Ομόνοια να προηγείται με έναν ως τρεις πόντους και την ΕΑΠ να την ισοφαρίζει χωρίς να καταφέρνει να την προσπεράσει. Αυτά ως το 22-22, όταν με καλό σερβίς της Σχίζα και καλή αμυντική λειτουργία η Ομόνοια πήρε τρεις σερί πόντους που της έδωσαν το σετ με 25-22. Καλύτερη η ΕΑΠ στο δεύτερο σετ πήρε και πάλι προβάδισμα στην αρχή (1-7) το οποίο κατάφερε να διευρύνει στο 5-14  με την Ομόνοια να μη βρίσκει λύσεις και να χάνει το σετ με 17-25.

Η Ομόνοια βρέθηκε πάλι πίσω στο σκορ στο τρίτο σετ (2-6 και 5-8) όμως το πολύ καλό σερβίς από τη Ρουστέμη ανέτρεψε τα δεδομένα και έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 12-8. Η ΕΑΠ αντέδρασε και μείωσε στο 14-13 όμως ήταν η σειρά της Καραγιάννη να δώσει πάλι διαφορά στην Ομόνοια από το σερβίς κκ να κάνει το 19-13, διαφορά που βοήθησε τα κορίτσια της Ναυπάκτου να πάρουν το τρίτο σετ με 25-22. Η ΕΑΠ έκανε την αντεπίθεσή της στο τέταρτο σετ παίρνοντας μικρή διαφορά στην αρχή και κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο μετά το 12-15 άνοιξε τη διαφορά και ισοφάρισε σε 2-2 τα σετ (18-25).

Στο τάι μπρέικ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες ως το 5-5 όταν η ΕΑΠ εκμεταλλεύτηκε το καλό σερβίς της Γιαννακοπούλου και την αδυναμία της Ομόνοιας στο να τελειώσει τις επιθέσεις και προηγήθηκε 5-11. Κι ενώ όλα έδειχναν πως η ΕΑΠ είχε καθαρίσει το παιχνίδι τα κορίτσια της Ομόνοιας έκαναν την ανατροπή. Μείωσαν αρχικά με της Κώστα και Ρουστέμη στο σερβίς σε 7-11 και 9-12 και με σταθερά καλό σερβίς από την Καραχάλιου στο 9-13 έπαιξαν σωστά την κόντρα μπάλα, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων και την ανυπομονησία τους στο να τελειώσουν το παιχνίδι και με 6 σερί αναπάντητους πόντους έκαναν το 15-13 που τους έδωσε τη νίκη σε ένα κατάμεστο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο.

Με τη νίκη αυτή οι δύο ομάδες βρίσκονται στα play offμε ρεκόρ νικών 2-2 οδηγώντας τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι, που λόγω των αποκρεών θα γίνει αυτή την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στο κλειστό της ΕΑΠ, που έχει το πλεονέκτημα της έδρας, στην Πάτρα.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας-Κοκόλας): Καραγιάννη, Κώστα, Κατσάμπα, Καραχάλιου,  Μουσακιάν, Παπαχαραλάμπους, Πλούμη, Πελέκη, Ρούμπα, Ρουστέμη, Σταμάτη, Φασούλη, Σχίζα.

Ε.Α. Πατρών (Κορδός): Ακύλα, Αποστολοπούλου Β., Αποστολοπούλου Α., Γιαννακοπούλου, Δριβέλου, Θεοδωροπούλου, Καρανίκου, Κοκαλιάρη, Κωνσταντουδάκη, Μαγγαφά, Μανιάτη, Μετόχου, Πατρώνη, Σκαρμούτσου.




































































bottom of page