top of page

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βόλεϊ γυναικών): Ξεκινούν τα play off της ανόδου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Την ήττα γνώρισε η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου στην τελευταία αγωνιστική του Τοπικού Πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ. Ηττήθηκε με 3-1 σετ από την πρωτοπόρο και αήττητη Ολυμπιάδα Πάτρας και μπαίνει από την τρίτη θέση στα play off ανόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Η Ομόνοια βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα  αλλά γρήγορα με την Πελέκη να σερβίρει ισοφάρισε (12-12) και έχοντας ψυχραιμία στο τέλος του σετ κατάφερε με έξι αναπάντητους πόντους να μετατρέψει το εις βάρος της 20-19 σε 20-25 και να πάρει το πρώτο σετ. Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή για τις φιλοξενούμενες. Αν και κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ ως τα μισά του δευτέρου σετ (14-13) στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό της Ολυμπιάδας που σταδιακά μεγάλωσε τη διαφορά ως το τελικό 25-18.

Τα κορίτσια της Ομόνοιας πάλεψαν το τρίτο σετ και βρέθηκαν ισόπαλες στα μισά (12-12) με την Ολυμπιάδα. Δεν μπόρεσαν να βρουν εύκολα λύση στο καλό σερβίς της Γιαμπαστή στη συνέχεια με τη διαφορά να φτάνει στο 19-13, με το σετ να καταλήγει στην Ολυμπιάδα με 25-21. Εύκολη ήταν η επικράτηση στο τελευταίο σετ για την Ολυμπιάδα (25-15) κατακτώντας τη νίκη με 3-1 σετ και διατηρώντας το αήττητο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά πηγαίνοντας στα play off και με το απόλυτο των νικών (2-0) απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.  

Τα play off ξεκινούν από αυτή την Κυριακή 3 Μαρτίου με την Ομόνοια να διασταυρώνεται με την ΕΑΠ έχοντας επιμέρους σκορ νικών 1-1 ενώ η Ολυμπιάδα θα υποδεχτεί το Ξυλόκαστρο έχοντας αβαντάζ το 2-0 στις νίκες αλλά και την έδρα. Η πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος θα κριθεί στις 3 νίκες.

Ολυμπιάδα Πάτρας (Τζουβέκας): Βολιώτη, Γεωργά, Δημητρακοπούλου, Αθανασοπούλου, Κασπίρη, Γαλάνη, Γιαμπαστή, Ζαφειροπούλου, Κτωρίδη, Σγούρα, Μυλωνά, Σίμου, Σωτηρίου, Σουβαλιώτη.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας-Κοκόλας): Καραγιάννη, Καραχάλιου, Κατσάμπα, Μουσακιάν, Παπαϊωάννου, Πελέκη, Πίντζου, Ρούμπα, Σταμάτη, Ρουστέμη, Σφήκα, Σχίζα.

 

 

Βαθμολογία Α’ Ομίλου Τοπικού Γυναικών ΕΣΠΕΠ

1. Ολυμπιάδα Πάτρας​29

2. Ε.Α. Πατρών​21

3. Ομόνοια Ναυπάκτου​17

4. Απόλλων Ξυλοκάστρου​12

5. Άθλος Πάτρας​10

6. ΑΟΦ Πανεπιστημίου​1

 

Β’ Φάση (play off)

Ε.Α. Πατρών – Ομόνοια Ναυπάκτου

Ολυμπιάδα Πάτρας – Απόλλων Ξυλοκάστρου

bottom of page