top of page

Ηρακλής Μοναστηρακίου: Νίκη δια πυρός και σιδήρου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Γ. Ο. ΑΜΦΙΛΟΧΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ 57-61

Την δεύτερη συνεχόμενη του νίκη πανηγύρισε ο Ηρακλής Μοναστηρακίου στο πρωτάθλημα της Β´ ΕΣΚΑΒΔΕ σε ένα σκληρό ματς. Η ομάδα του Ηρακλή Μοναστηρακίου μπήκε από το πρώτο δεκάλεπτο δυνατά στο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη στο σκορ με 13-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η σκληρή άμυνα των γηπεδούχων και κάποια λάθη των φιλοξενούμενων έδωσαν στο ματς ένα νέο ενδιαφέρον καθώς η ομάδα της Αμφιλοχίας κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα κλείνοντας το δεκάλεπτο στην ισοπαλια και σκορ 32-32. Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες του κόουτς Ράπτη κυκλοφόρησαν την μπάλα βρίσκοντας εύκολους πόντους και σε συνδυασμό με το σφίξιμο της άμυνας τους πήραν προβάδισμα για 12 πόντους πριν την λήξη της Τετάρτης περιόδου. Εκεί και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς έχει κριθεί,λογω της αποβολής του Μπουτάρη, η ομάδα της Αμφιλοχίας με τον κόσμο στο πλευρό της κατάφερε να γυρίσει το ματς και να κλείσει το δεκάλεπτο χάνοντας για 1 πόντο με το σκορ να είναι στο 43-44.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του κόουτς Ράπτη μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη δίνοντας τα όλα σε άμυνα και επίθεση. Στην αρχη του τελευταίου δεκαλεπτου η ομάδα της Αμφιλοχίας ,που δεν παράτησε ποτέ το ματς, λόγω των πολλών χαμένων ριμπαουντ των παικτών του Ηρακλή κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ για εναν πόντο. Εκει η ομάδα του Ηρακλή δείχνοντας την απαραίτητη συγκέντρωση και με την νοοτροπία νικητή που θέλουν να χτίσουν φέτος με την έλευση του κόουτς Γιάννη Ράπτη γυρισαν την μπάλα με τον Σκαλιωτη να ευστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο και να δίνει εκ νέου το προβασιδμα. Στα τελευταία λεπτά ο Γκρέκας με φοβερά σουτ θα χτίσει τη διαφορά μέχρι και τους 7 πόντους με το ματς να τελειώνει στο 57-61. Για ένα ακόμα παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι είχαν σε τρομερή μέρα τον Γκρέκας ο οποίος σημείωσε 26 πόντους με 5 τρίποντα ενώ ο Παπούλιας τον ακολούθησε με 19 πόντους και 2 τρίποντα. Αξίζουν να δωθουν συγχαρητήρια στους γηπεδούχους για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο ΔΑΚ Αμφιλοχίας αλλά και στην ομάδα του Ηρακλή η οποία έπαιξε ένα αρκετά όμορφο μπάσκετ. Επόμενος αγώνας για την ομάδα του Ηρακλή είναι στο Κλειστό γήπεδο της Ναυπάκτου που υποδέχεται την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου Βόνιτσα το Σάββατο.

Ηρακλής Μοναστηρακίου: Αγγελοπουλος ,Ζησιμος Παπουλιας 19 (2), Τσιφτιλης, Ασβεστας 2, Σκαλιωτης 8(1), Κουτρας 6,Σαββας Γκρεκας 26(5), Νταουσανης,


bottom of page