top of page

Ομόνοια (Βόλεϊ γυναικών): Νίκη τετράδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Σημαντική νίκη στο φετινό πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΠΕΠ σημείωσε η αντίστοιχη ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου. Στο κλειστό της Ναυπάκτου επικράτησε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου της δεύτερης της βαθμολογίας ΕΑΠ με 3-1 σετ και εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα του πρώτου ομίλου.

Κάνοντας το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι τα κορίτσια της Ομόνοιας είχαν πολύ καλή επίδοση σε σερβίς, επίθεση και άμυνα μπαίνοντας από νωρίς στη θέση του οδηγού στον αγώνα. Το αρχικό 9-11 υπέρ της ΕΑΠ έγινε 15-11 με καλό σερβίς της Πελέκη για να την ακολουθήσουν Καραγιάννη και Σχίζα και σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα που έδινε στην Ομόνοια δεύτερες ευκαιρίες γρήγορα έγινε το 21-13   με τη διαφορά να μένει ως το τελικό 25-17. Παρόμοια εξέλιξη και στο δεύτερο σετ. Η ΕΑΠ βρέθηκε στο 6-7,η Ομόνοια με τη Μουσακιάν στο σερβίς έκανε το 10-7 ανεβάζοντας και πάλι σταδιακά τη διαφορά στο +8 για να γίνει το 25-17.

Όλα έδειχναν εύκολη επικράτηση για την Ομόνοια που στο τρίτο σετ προηγήθηκε 6-0 με την Πίντζου έφτασε στο σετ μπολ στο 24-15. Οι διαμαρτυρίες του προπονητή της ΕΑΠ που οδήγησαν στην αποβολή του από το σετ και η κόκκινη κάρτα, επίσης για διαμαρτυρία, στην Πίντζου δυναμίτισαν την ατμόσφαιρα και δημιούργησαν εκνευρισμό στα κορίτσια της Ναυπάκτου. Την  κατάσταση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Μανιάτη που με 11 αναπάντητους πόντους γύρισε το σετ (24-26) και μείωσε σε 2-1. Παρά το συνεχιζόμενο εκνευρισμό η Ομόνοια είχε τα ψυχικά αποθέματα και μπήκε αρκετά συγκεντρωμένα στο τέταρτο σετ όπου προηγήθηκε με την Πελέκη στο σερβίς 8-0 και τη Σχίζα λίγο μετά να ακολουθεί (14-5) με τη διαφορά συνεχώς να μεγαλώνει ως το τελικό 25-16 που έδωσε μια σπουδαία νίκη για την Ομόνοια, συνοδευόμενη και από πολύ καλή απόδοση.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της όγδοης αγωνιστικής η Ολυμπιάδα και το Ξυλόκαστρο επικράτησαν του ΑΟΦ Πανεπιστημίου και του Άθλου Πάτρας αντίστοιχα αμφότεροι με 3-0 σετ. Η επόμενη αγωνιστική που είναι και η προτελευταία πριν τα play off, όπου συμμετέχουν μόνο οι τέσσερις πρώτες ομάδες, θα φέρει την Ομόνοια στην Πάτρα αντιμέτωη με τον Άθλο Πάτρας στο κλειστό γυμναστήριο “Κ.Πετρόπουλος” στις 18 Φεβρουαρίου. Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας-Κοκόλας): Καραγιάννη, Καραΐσκου, Καραχάλιου, Κατσάμπα, Κώστα Μ., Μουσακιάν, Παπαϊωάννου, Παπαχαραλάμπους, Πελέκη, Πίντζου, Ρούμπα, Ρουστέμη, Σφήκα, Σχίζα.

  

Βαθμολογία Α’ Ομίλου Τοπικού Γυναικών ΕΣΠΕΠ

1. Ολυμπιάδα Πάτρας             23

2. Ε.Α. Πατρών                       18

3. Ομόνοια Ναυπάκτου           14

4. Απόλλων Ξυλοκάστρου      9

5. Άθλος Πάτρας                     7

6. ΑΟΦ Πανεπιστημίου          1

 

Επόμενη Αγωνιστική (9η)

Ε.Α. Πατρών – Ολυμπιάδα Πάτρας

ΑΟΦ Πανεπιστημίου – Απόλλων Ξυλοκάστρου

Άθλος Πάτρας – Ομόνοια Ναυπάκτου







bottom of page