top of page

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βόλεϊ Γυναικών): Πρώτη νίκη της χρονιάς για τις γυναίκες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Τους πρώτους της βαθμούς κατέκτησε η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου στο Τοπικό Πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ. Νίκησε στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής στο κλειστό της Ναυπάκτου τον ΑΟΦ Πανεπιστημίου Πατρών 3-2 σετ σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με πολλά απρόοπτα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για την Ομόνοια Ναυπάκτου. Παίζοντας καλά και πιέζοντας από τη θέση του σερβίς πήραν γρήγορα προβάδισμα στο σκορ (10-9) με την Ρουστέμη να σερβίρει και στις τέσσερις επόμενες περιστροφές με Σφήκα, Ρούμπα, Νάκη και Καραχάλιου το σκορ είχε γίνει ήδη 22-13 για να πάρει τελικά το σετ με 25-14. Κοντά οι δύο ομάδες στο δεύτερο σετ με την Ομόνοια να ξεφεύγει σε μία περιστροφή με 16-10. Οι πολλές αλλαγές για τους γηπεδούχους έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Πανεπιστημίου να πλησιάσει στο σκορ αλλά τελικά το ετ πήγε στην Ομόνοια με 25-21.  

Με άλλο πρόσωπο η Ομόνοια στα επόμενα δύο σετ. Με πάρα πολλά λάθη στο τρίτο σετ, κυρίως στα τελειώματα έδωσαν αγωνιστικό ρυθμό στην αντίπαλη ομάδα που πήρε το σετ εύκολα 15-25. Τα πράγματα διορθώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο τέταρτο σετ για  την ομάδα της Ναυπάκτου αλλά τα λάθη σε κρίσιμα σημεία δεν της έδωσαν την ευκαιρία να φτάσει τις αντίπαλες στο σκορ που από ένα σημείο και μετά ήταν καλύτερες στον αγωνιστικό χώρο ισοφαρίζοντας τα σετ (19-25).

Οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν το παιχνίδι στο 2-2 του τάι μπρέικ όταν η αρχική αδιαθεσία αθλήτριας της Ομόνοιας Ναυπάκτου εξελίχθηκε πιο σοβαρά από ότι φάνηκε στην αρχή και χρειάστηκε ασθενοφόρο για να μεταφέρει την αθλήτρια σε νοσοκομείο της Πάτρας. Ευτυχώς για την νεαρή αθλήτρια όλα πήγαν καλά στη συνέχεια και αργά το βράδυ επέστρεψε υγιής στο σπίτι της. Το γεγονός επηρέασε όπως ήταν φυσικό και το παιχνίδι. Εκτός από το σοκ για τη νεανική ομάδα της Ομόνοιας οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με μείον πέντε αθλήτριες να συνεχίζουν στο παιχνίδι ενώ και οι υπόλοιπες συνέχισαν με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση κάτι που πέρα από τους γηπεδούχους επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και τις φιλοξενούμενες. Το παιχνίδι συνεχίστηκε, απλά για να γίνει, με καμία από τις δύο ομάδες να μην την απασχολεί το αποτέλεσμα. Η Ομόνοια έστω και με αυτές τις συνθήκες πήρε το σετ με 15-10 και μαζί την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας-Κοκόλας): Καραγιάννη, Καραΐσκου, Καραχάλιου, Κατσάμπα, Μουσακιάν, Νάκη, Παπαχαραλάμπους, Πλούμη Κ., Ρούμπα, Ρουστέμη, Σταμάτη, Σταυροπούλου, Σφήκα, Φασούλη.

ΑΟΦ Πανεπιστημίου Πατρών (Μαθιουδάκης): Λουπάση, Ροδοπούλου, Ντίνη, Ροκίζα, Κοτσίρη, Μέντου, Στρίκου, Στύλλα, Τσανάη, Μικρούλη, Βαρυπάτη, Τσίστα, Λιάπη.

Στους άλλους δύο αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του Τοπικού Πρωταθλήματος Γυναικών της ΕΣΠΕΠ η Ολυμπιάδα νίκησε εύκολα στο γήπεδό της τον Απόλλωνα Ξυλοκάστρου με 3-0 σετ ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και η ΕΑΠ του άθλου Πάτρας. Αυτή την Κυριακή η Ομόνοια θα αγωνιστεί στην Πάτρα με αντίπαλο την ΕΑΠ.

 

Βαθμολογία Α’ Ομίλου Τοπικού Γυναικών ΕΣΠΕΠ

1. Ολυμπιάδα Πάτρας ​6

2. Ε.Α. Πατρών. ​6

3. Απόλλων Ξυλοκάστρου. ​3

4. Ομόνοια Ναυπάκτου​ 2

5. ΑΟΦ Πανεποστημίου. ​1

6. Άθλος Πάτρας. ​0













































bottom of page