top of page

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Τουρνουά 3on3 "ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ"


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 το Τουρνουά 3on3 «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ» που διοργάνωσε ο ΠΑΣ Ναυπάκτου για 7η χρονιά στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Ναυπάκτου, στην παραλία της Ψανής. Το συγκεκριμένο Τουρνουά, φέρει πλέον το όνομα του Σπύρου Σταυρόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προπονητή του Συλλόγου, αλλά και ως μια διαρκή υπενθύμιση και ανάδειξη των αξιών και των αρχών που αυτός αντιπροσώπευε.

Πλούσιο θέαμα και αρκετός κόσμος παρακολούθησε τις αναμετρήσεις των "μεγάλων" και την Κυριακή, που λόγω της κακοκαιρίας του Σαββάτου μεταφέρθηκε η συνέχεια της σειρά των αγώνων, γεγονός που αποδεικνύει τη δίψα μικρών και μεγάλων για παρακολούθηση τέτοιου είδους διοργανώσεων! Στο αγωνιστικό μέρος, το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο καθώς πολλά παιχνίδια κρίθηκαν στον πόντο μιας και το επίπεδο των ομάδων ήταν για μια ακόμη χρονιά αρκετά υψηλό. Αξίζει να σημειώσουμε πως και στην κατηγορία των Αντρών όπως συνέβη και στους «μικρούς», πήραν μέρος ομάδες παικτών όχι μόνο από τη Ναύπακτο, αλλά και από άλλες περιοχές, όπως Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αθήνα, Ηράκλειο, Ερατεινή, Γαλαξίδι καθώς και αθλητές που διαμένουν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό όπως το Τορόντο και η Νέα Υόρκη. Να σημειώσουμε, ότι στο τουρνουά είχαμε φέτος ρεκόρ συμμετοχών καθώς αγωνίστηκαν και στις τέσσερις (4) κατηγορίες 150 αθλητές, με τους 67 εξ αυτών που συμμετείχαν στην κατηγορία των αντρών, να είναι ερασιτέχνες αθλητές, αθλητές τοπικών κατηγοριών καλαθοσφαίρισης, αθλητές εθνικών κατηγοριών καθώς και παλιοί Ναυπάκτιοι αθλητές που προέρχονται από το «ανοιχτό» γήπεδο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου και εκπροσωπούν την παλιά φουρνιά του τμήματος μπάσκετ της πόλης και απέδειξαν με τη συμμετοχή τους ότι το μπάσκετ δεν ξεχνιέται!

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, όλα προμήνυαν ότι θα ακολουθήσει μια πολύ όμορφη μπασκετική γιορτή και οι αθλητές των 18 ομάδων πήραν τις θέσεις τους στο γήπεδο. Ύστερα από κλήρωση δημιουργήθηκαν 6 Όμιλοι και με πρωτάθλημα ενός γύρου, οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου οδηγήθηκαν στα προημιτελικά και στη συνέχεια, την Κυριακή το απόγευμα, με τη διαδικασία των νοκ άουτ αγώνων φτάσαμε στους τελικούς της διοργάνωσης.

Στον 1ο Όμιλο οι «Γατούληδες» ( Κάτσης Χ., Καψαρίδης Γ., Κανούρης Β., Ανδρεουσόπουλος Λ.) τερμάτισαν στην 1η θέση, οι «Outsider» (Γεωργακόπουλος Γ., Κυριαζής Ν., Ντάλλας Ο.) στην 2η και οι «Ballnesball» (Φούντας Φ., Φούντας Α., Γκερς Στ., Κοριαλάς Ν.) στην 3η θέση. Στον 2ο Όμιλο οι «Γαλλόφωνοι» (Κούτρας Ν., Ζαμπάρας Δ., Νταουσάνης Θ., Στυλιαράς Στ.) τερμάτισαν στην 1η θέση, οι «Άχαστοι» (Αμπλάς Σ., Ασημακόπουλος Σπ., Θεωδορόπουλος Π.,) στην 2η και οι «Easy money» (Στάικος Δ., Φούντας Γ., Σταυρόπουλος Γ.) στην 3η θέση. Στον 3ο Όμιλο οι «Αστοιχείωτοι» (Καπετανάκης Θ., Μίχος Γ., Λυμπέρης Β., Γονατάς Α..) τερμάτισαν στην 1η θέση, οι «Old school boys» (Ζησιμόπουλος Θ., Καραγεώργος Α., Σταθάτος Π., Τσάτσος Δ.) στην 2η και οι «Barbades magic» (Κωσταρέλλος Σ., Πασχάλης Γ., Παπακυριακού Μ., Κωστός Π.) στην 3η θέση. Στον 4ο Όμιλο οι «The Tequilers» ( Γκρέκας Ν., Θεοδώρου Ι., Παναγιωτόπουλος Θ.) τερμάτισαν στην 1η θέση, οι «Brick City» (Γκοτσόπουλος Μ., Παπούλιας Ν., Δημητρίου Ι., Δειμέζης Στ.) στην 2η θέση και οι «Νιοκαστρίτες» (Χρυσανθόπουλος Σ., Δημητρόπουλος Β., Θωμόπουλος Θ., Καποδίστριας Σπ.) στην 3η θέση. Στον 5ο Όμιλο οι «Beta-τζήδες» (Λαούρδας Π., Παπαθανασίου Θ., Σταμάτης Γ., Παπούλιας Γ.) τερμάτισαν στην 1η θέση, οι «Xavalakers» (Πελέκης Σπ., Παραλίκας Ι., Κατσίκας Ι.) στην 2η θέση και οι «Big four» (Κωστογιάννης Π., Κωστογιάννης Α., Καραχάλιος Ι., Γκαβέρας) στην 3η θέση. Στον 6ο Όμιλο οι «Δημόσιοι υπάλληλοι» (Τριπολίδης Δ. Καλογιάννης Λ., Μπουραντάς Ν., Παπαγεωργίου Γ.) τερμάτισαν στην 1η θέση, οι «Vambeers» (Ζέρβας Π., Σταχίκας Χ., Χατζηθεοδώρου Δ.,.) στην 2η θέση και οι «Laval B.C.» (Κόκλας Β., Βίλιος Ν., Παπαγεωργίου Φ.) στην 3η θέση.

Από τη φάση των ομίλων προκρίθηκαν στους «12» οι εξής ομάδες και δημιουργήθηκαν τα ζευγάρια των αγώνων; Άχαστοι - Γατούληδες, Αστοιχείωτοι - Brick City, Beta-τζήδες - Vambeers, Γαλλόφωνοι - Outsider, The tequilers - Old school boys και Δημόσιοι υπάλληλοι - Xavalakers, όπου με τη διαδικασία των νοκ άουτ πέρασαν στους «6» οι Άχαστοι, Αστοιχείωτοι, Beta-τζήδες, Γαλλόφωνοι, Old school boys και Δημόσιοι υπάλληλοι. Στη συνέχεια οι τρεις (3) νικητές των ζευγαριων που δημιουργήθηκαν , Άχαστοι, Old school boys και Δημόσιοι υπάλληλοι μαζί με την τέταρτη (4) ομάδα, τους Beta-τζήδες που προέκυψε με τη διαδικασία των ελευθέρων βολών των τριών ηττημένων ομάδων, αγωνίστηκαν στα ημιτελικά.

Στους ημιτελικούς είδαμε συναρπαστικούς αγώνες με τους «Old school boys» να νικούν τους " Άχαστους " με σκορ 12-7 και τους «Δημόσιους υπάλληλους» να επικρατούν δύσκολα των «Beta-τζήδων» με σκορ16-13 και να παίρνουν το 2ο εισιτήριο για τον τελικό.

Ο μεγάλος τελικός ανέδειξε πρωταθλητές τους «Old school boys» καθώς επικράτησαν των «Δημόσιων υπαλλήλων» με 14-11 και κατέκτησαν δίκαια την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο του τουρνουά, αφήνοντας τους στην 2η θέση και στο αργυρό μετάλλιο. Στον μικρό τελικό οι " Άχαστοι " νίκησαν εύκολα τους «Beta-τζήδες» με σκορ 14-9 και κατέκτησαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Τις απονομές των μεταλλίων στους νικητές έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου Σπύρος Τσέλιος, ο πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής Γιώργος Φλώρος και ο πρώην Καλαθοσφαιριστής του ΠΑΣ Ναυπάκτου Σπύρος Βλαχογιάννης.

Το Τουρνουά 3o3 «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ» 2023 ήταν μια άλλη επιτυχημένη εκδήλωση του αθλητικού συλλόγου ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ με συν διοργανωτή τον Δήμο Ναυπακτίας.

Πολύτιμη ήταν η συνδρομή του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων με εθελοντές, του Δημήτρη Ιωάννου για την κάλυψη του ήχου και του φωτογραφικού υλικού αλλά και το κατάστημα γενικού εμπορίου του κ.Σπύρου Τσέλιου για την προσφορά των νερών στους αθλητές.

Η Διοίκηση και οι Προπονητές του ΠΑΣ Ναυπάκτου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους συμμετέχοντες που με την αγάπη τους έχουν καταστήσει το τουρνουά θεσμό για την πόλη και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το επόμενο Τουρνουά 3o3 «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ» 2024.





























































bottom of page