top of page

Όλα έτοιμα για το τζάμπολ του Μεγάλου Τουρνουά 3 on 3 «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ» με ρεκόρ συμμετοχών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ξεκίνημα με τις Κατηγορίες U12, U14 και Under16.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου ρίχνονται στη μάχη οι «μεγάλοι» με την Κατηγορία 17+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

17:30 Προσέλευση ομάδων Κατηγορίας U 12 και Under14

17:45 Κλήρωση ομίλων-Προθέρμανση ομάδων

18:00 Έναρξη Τουρνουά Κατηγορίας U 12 και Under14

19:30 Προσέλευση ομάδων Κατηγορίας Under16

19:45 Κλήρωση ομίλων - Προθέρμανση ομάδων

20:00 Έναρξη Τουρνουά Κατηγορίας Under16

Η κατηγορία Α Under 12 αποτελείται από 4 ομάδες και θα διαγωνιστούν με το σύστημα πουλ (όλοι με όλους) σε πρωτάθλημα ενός γύρου με την τελική βαθμολογία να ορίζει και τους 3 πρώτους νικητές. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είμαι οι εξής: Αντετοκούμπηδες, Sharks, Τα κόκκινα πιστόλια και τα Ριάκια.

Η κατηγορία Β Under14 αποτελείται από 12 ομάδες και θα χωριστεί σε 4 ομίλους. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είμαι οι εξής: Αρνητές, Agrinio, Brick team, Black Lakers, Dream team, Red Devils, Net rippers, Bulls, Rimtroopers, A.S.S., The Wolfs, Ο Maik και οι άλλοι ΤΡΕΙΣ.

Α’ Φάση: Αγώνες με το σύστημα πουλ (όλοι με όλους σε έναν γύρο). Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας του κάθε ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση. Οι 3οι της βαθμολογίας των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους έναν αγώνα κατάταξης Α3-Β3 και Γ3-Δ3.

Β΄ Φάση: Προημιτελική Φάση. Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου Α1-Β2, Β1-Α2, Γ1-Δ2 και Δ1-Γ2.

Γ’ Φάση: Ημιτελική Φάση. Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι νικητές των προημιτελικών ΝΙΚΗΤΗΣ 1-ΝΙΚΗΤΗΣ 2 και ΝΙΚΗΤΗΣ3 – ΝΙΚΗΤΗΣ4.

Δ’ Φάση: Τελική Φάση. Οι νικητές την ημιτελικών θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό για την 1η και 2η θέση. Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό για την 3η θέση.

Η κατηγορία Γ Under16 αποτελείται από 7 ομάδες και θα χωριστεί σε 2 ομίλους των τριών ή τεσσάρων ομάδων . Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είμαι οι εξής: Nothing but air, Easy money, Lepanto Warriors, Greek Freaks, Nothing but brick, Κυπαρίσσια, ΧαβαLakers.

Α’ Φάση: Αγώνες με το σύστημα πουλ (όλοι με όλους σε έναν γύρο). Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας του κάθε ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Β΄ Φάση: Ημιτελική Φάση. Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου Α1-Β2 και Β1-Α2.

Γ’ Φάση: Τελική Φάση. Οι νικητές την ημιτελικών θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό για την 1η και 2η θέση. Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό για την 3η θέση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

18:00 Προσέλευση Ομάδων Κατηγορίας Ανδρών 17+

18:15 Κλήρωση ομίλων-Προθέρμανση ομάδων

18:30 Έναρξη Τουρνουά Κατηγορίας Ανδρών 17+

Η κατηγορία Γ ΑΝΔΡΩΝ 17+ αποτελείται από 18 ομάδες και θα χωριστεί σε 6 Ομίλους. Οι ομάδες είναι οι εξής: Vambeers, Γατούληδες, Νιοκαστρίτες, Laval BC, Old school boys, Άχαστοι, Ballnesball, Οι Γαλλόφωνοι, Havalakers, Brick city, The tequilers, Big four, Easy money, Beta-τζήδες, Outsider, Δημόσιοι υπάλληλοι, Barbades Magic, Αστοιχείωτοι.

Α’ Φάση: Αγώνες με το σύστημα πουλ (όλοι με όλους σε έναν γύρο ). Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας του κάθε ομίλου προκρίνονται στην επόμενη Φάση.

Β΄ Φάση: Φάση των «12». Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου Α1-Β2(ΝΙΚΗΤΗΣ1), Β1-Α2(ΝΙΚΗΤΗΣ2), Γ1-Δ2(ΝΙΚΗΤΗΣ3), Δ1-Γ2(ΝΙΚΗΤΗΣ4), Ε1-Στ2 (ΝΙΚΗΤΗΣ5) και ΣΤ1-Ε2 (ΝΙΚΗΤΗΣ6),

Γ’ Φάση: Φάση των «6». Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι νικητές της φάσης των «12». ΝΙΚΗΤΗΣ 1-ΝΙΚΗΤΗΣ 2, ΝΙΚΗΤΗΣ3 – ΝΙΚΗΤΗΣ4 και ΝΙΚΗΤΗΣ5 – ΝΙΚΗΤΗΣ6

Δ’ Φάση: Ημιτελική Φάση. Οι τρεις (3) νικητές της Γ φάσης μαζί με την καλύτερη ηττημένη ομάδα που θα προκύψει μέσα από τη διαδικασία των ελευθέρων βολών (θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα), θα αγωνιστούν στα ημιτελικά. Τα ζευγάρια θα προκύψουν ύστερα από κλήρωση.

Έ Φάση: Τελική Φάση. Οι νικητές την ημιτελικών θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό για την 1η και 2η θέση. Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό για την 3η θέση.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων κάθε ημέρας, θα γίνουν οι απονομές μεταλλίων στις 3 πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας του τουρνουά.

Κανονισμοί 3 on 3

• Το παιχνίδι ξεκινά με ένα flip coin, όποια ομάδα κερδίσει το νόμισμα κερδίζει και την κατοχή της μπάλας.

• Μια ομάδα μπαίνει στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων μόλις διαπράξει το 6ο ομαδικό σφάλμα και δίνονται δύο (2) ελεύθερες βολές στην ομάδα που το κέρδισε. Το ίδιο ισχύει και στα αντιαθλητικά και στις τεχνικές ποινές και επιπλέον δίνεται και κατοχή μπάλας υπέρ της ομάδας που το κέρδισε.

• Μετά από κάθε καλάθι ή μετά από πετυχημένη βολή αλλάζει η κατοχή της μπάλας. Παίκτης από την ομάδα που δέχθηκε το καλάθι πρέπει να βγει από την γραμμή του τρίποντου είτε με πάσα σε παίκτη έξω από την γραμμή είτε με ντρίμπλα. Η μπάλα πρέπει να παιχτεί απευθείας μετά το καλάθι, χωρίς επαναφορά από την τελική ή τις πλάγιες γραμμές. Οι πρώτες πάσες μπορούν να παιχτούν άμυνα κανονικά.

• Σε φάουλ που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ μέσα από τη γραμμή του τρίποντου δίνεται μία (1) ελεύθερη βολή και έξω από τη γραμμή του τρίποντου δίνονται δύο (2) ελεύθερες βολές. Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα συνδυασμένα με εύστοχη προσπάθεια δίνεται μια (1) επιπλέον ελεύθερη βολή.

• Το παιχνίδι τελειώνει στα 10 λεπτά ή στους 16 πόντους.

• Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και η ελεύθερη βολή μετρούν για 1 πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.

• Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την επιθετική της ενέργεια σε χρόνο δεκατεσσάρων (14) δευτερολέπτων.

• Εάν η αμυνόμενη ομάδα πάρει το ριμπάουντ ή κερδίσει την κατοχή, πρέπει να βγάλει την μπάλα πίσω από την γραμμή του τρίποντου (με ντρίπλα ή πάσα) για να μετρήσει το καλάθι.

• Σε κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής κατοχής εκτός από επιτυχημένο καλάθι (π.χ. βήματα), η αλλαγή της μπάλας γίνεται από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο στην κορυφή του τρίποντου και όχι με επαναφορά από τις πλάγιες ή την τελική γραμμή.

• Αποβολή παικτών: Ένας παίκτης, ο οποίος διαπράττει δύο αντιαθλητικά φάουλ στο ίδιο παιχνίδι αποβάλλεται από τον διαιτητή από το παιχνίδι.

• Οι αλλαγές γίνονται μόνο στα νεκρά σημεία του αγώνα.

• Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα time out 30 ΄΄.

• Σε περίπτωση ισοπαλίας των δύο ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα.

ΓΕΝΙΚΑ

Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθαι, να σέβονται τους διαιτητές, τους διοργανωτές και τους αντιπάλους. Επίσης η διοργανώτρια αρχή/διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλουν οποιονδήποτε παίκτη ή ομάδα πιστεύουν οι ίδιοι ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς.

Οι οργανωτές των αγώνων απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου τραυματισμού ή απώλειας προσωπικών ειδών. Τεκμαίρεται ότι κάθε παίκτης έχει εξετασθεί από γιατρό και ότι είναι σε υγιή κατάσταση για να λάβει μέρος, υπογράφοντας για το λόγο αυτό στην αίτηση συμμετοχής της ομάδα του πριν το τζάμπολ των αγώνων.

bottom of page