top of page

5ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων: Τελικοί και απονομές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Με πολλά χαμόγελα, χορό και όμορφες εικόνες έληξε το 5ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων που διοργάνωσε η Ομόνοια Ναυπάκτου στη Ναύπακτο. Διπλά χαρούμενος ο Τελαμώνας Σαλαμίνας που πέρα από τη συμμετοχή σε μια αθλητική γιορτή με θέμα το βόλεϊ κατέκτησε και το τρόπαιο του πρωταθλητή για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Η τελευταία αγωνιστική ημέρα ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης με τους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας ο Ακρίτας Καλαμάτας επικράτησε με 3-0 σετ (25-15, 25-22, 25-13) του Οδυσσέα Αγίας Βαρβάρας και κατέκτησε την έβδομη θέση. Πέμπτη στην τελική κατάταξη τερμάτισε η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου επικρατώντας της Ελευθερούπολης Καβάλας μετά από ένα συναρπαστικό, τόσο στην εξέλιξη του σκορ όσο και αγωνιστικά, παιχνίδι με 3-2 σετ (25-22, 18-25, 25-22, 21-25, 17-15).











Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας συνεχίστηκε με τον μικρό τελικό όπου και πάλι χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να κατακτήσει το μετάλλιο της τρίτης θέσης η Ιταλική ASDRoccalumeraPallavolo κερδίζοντας με ανατροπή και 3-2 σετ την διοργανώτρια ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου (19-25, 25-14, 18-25, 25-22, 15-9). Στον μεγάλο τελικό που ακολούθησε ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης ο Τελαμώνας Σαλαμίνας επικράτησε με 3-0 σετ (25-18, 25-16, 25-19) του ΣΦΠ Χανιά Βόλεϊ και κατέκτησε το κύπελλο του πρωταθλητή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Ναύπακτο.









Στην τελετή των απονομών που ακολούθησε ο Υπεύθυνος της διοργάνωσης από την πλευρά της Ομόνοιας Ναυπάκτου Ντίνος Τσακανίκας ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές Δήμο Ναυπακτίας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που από την πρώτη χρονιά στηρίζουν τη διοργάνωση προωθώντας τον εναλλακτικό τουρισμό και συγκεκριμένα τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή. Οι ευχαριστίες συνεχίστηκαν προς τους βασικούς συντελεστές της όλης διοργάνωσης. Συγκεκριμένα το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου και φυσικά τόσο το προσωπικό του σταδίου όσο και τη διοίκηση του, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου που με χαρά βοήθησε να διεξαχθεί σωστά αυτό το τουρνουά και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Παράρτημα Ναυπάκτου που κάλυψαν υγειονομικά όλους τους αγώνες του τουρνουά.



Στη συνέχεια πρωταγωνιστές έγιναν και πάλι οι αθλητές με τον πρόεδρο της Ομόνοιας Ναυπάκτου να δίνει αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους αθλητές και αναμνηστικά βραβεία σε όλες της συμμετέχουσες ομάδες. Ακολούθησε από τον εκπρόσωπο τον χορηγών και συγκεκριμένα του κ.Θωμά Παπαϊωάννου από το TIHIORACE η απονομή των μεταλλίων της τρίτης θέσης στους αθλητές και τον προπονητή της Ιταλικής ASDRoccalumeraPallavolo από την Σικελία. Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ κ.Θεόδωρος Κανελλόπουλος απένειμε τα μετάλλια της δεύτερης θέσης στις αθλήτριες και τους προπονητές του ΣΦΠ Χανιά Βόλεϊ. Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ κ.Παναγιώτης Αντωνόπουλος παρέδωσε τα μετάλλια της πρώτης θέσης στις αθλήτριες και την προπονητική ομάδα του Τελαμώνα Σαλαμίνας και από κοινού με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ κ.Κανελλόπουλο έδωσαν στις τρεις αρχηγούς της ομάδας του Τελαμώνα και το τρόπαιο της διοργάνωσης. Ο υπεύθυνος των αγώνων Ντίνος Τσακανίκας ανακοίνωσε πριν τη λήξη της εκδήλωσης τη νικήτρια του βραβείου της καλύτερης αθλήτριας της διοργάνωσης που κατέκτησε η Ειρήνη Χατζηχρήστου του Τελαμώνα.



Όπως συνηθίζετε η τελετή των απονομών έκλεισε με πολλά χαμόγελα και χορό από όλους τους συμμετέχοντες που ανανέωσαν, κάποιοι δηλώνοντας από τώρα συμμετοχή, το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι, 24-29 Ιουνίου 2024 και πάλι στην πόλη της Ναυπάκτου.

Η διοίκηση της Ομόνοιας Ναυπάκτου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης και συγκεκριμένα το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LEPANTO, το TIHIORACE, την επιχείρηση ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΩΑΝΝΟΥ, το SuperMarket ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ και φυσικά τον χορηγό επικοινωνίας του τουρνουά, το αθλητικό σάιτ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ (www.athlitikoslogos.gr).





































bottom of page