top of page

Βόλεϊ Αναπτυξιακά: Προεκλογικές νίκες για την Ομόνοια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια συνέχισε τις υποχρεώσεις της το τμήμα των παγκορασίδων της Ομόνοιας Ναυπάκτου, μέσα στην προεκλογική περίοδο, βάζοντας φωτιά στη βαθμολογία του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΠ, σε ένα πρωτάθλημα που ακόμα εκκρεμούν πολλές αγωνιστικές για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος είναι κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 13/5 η Ομόνοια φιλοξενήθηκε στο κλειστό του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου στο Ρίο από τον ΑΟΦ Πανεπιστημίου. Οι μικρές τις Ομόνοιας παίζοντας κατά διαστήματα και καλό βόλεϊ νίκησαν με 1-3 σετ κάνοντας τη δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Η Ομόνοια είχε το προβάδισμα στο σκορ από την αρχή κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους προπονητές της ομάδας να χρησιμοποιήσουν το σύνολο των αθλητών ήδη από τα δύο πρώτα σετ όπου το σκορ ήταν 0-2 (17-25 και 15-25). Οι πολλές αλλαγές στο τρίτο σετ για τους φιλοξενούμενους και το καλό σερβίς για τους γηπεδούχους έβαλε στη θέση του οδηγού την ομάδα του Πανεπιστημίου που προηγήθηκε ακόμα και με 8 πόντους (22-14) για να πάρει το σετ με 25-23 και να μειώσει σε 2-1 τα σετ. Το τέταρτο σετ ήταν μονόλογος για την Ομόνοια που επικράτησε με 5-25 και πήρε τη νίκη με 1-3 σετ.


Α.Ο.Φ. Πανεπιστημίου (Δημητροπούλου): Αλεξανδροπούλου, Αλιβιζάτου, Γεωργακίλα, Δημοπούλου, Καράτσαλου, Κουτρουμπαίνου, Σάκκη, Κωστοπούλου, Μοδέ, Νιφορά, Σπυροπούλου, Φιλιππάτου, Τσιγκάνου.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κοκόλας): Ανδριτσοπούλου, Καραχάλιου Α.Μ., Κορτέση, Κώστα Μ., Τσουκαλά, Παναγιωτοπούλου Π., Παπαχαραλάμπους, Πλούμη Κ., Ζορμπά, Τυροσβούτη, Φασούλη Μ., Τριανταφύλλου, Παναγιωτοπούλου Α., Λόη.

Την Κυριακή 14/5 η Ομόνοια ξαναβρέθηκε στην Αχαΐα για να αγωνιστεί στο κλειστό της ΕΑΠ στον Άγιο Διονύσιο. Σε ένα παιχνίδι που κράτησε σχεδόν δύο ώρες με πολλές εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα η Ομόνοια κατάφερε να επικρατήσει με 1-3 σετ και να πάρει ένα ακόμα τρίποντο στο πρωτάθλημα παγκορασίδων της ΕΣΠΕΠ.

Καλύτερη η Ομόνοια στο ξεκίνημα βρέθηκε να προηγείται στο σκορ και να κατακτά με σχετική άνεση το πρώτο σετ με 17-25. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι για να γίνει ένας όμορφο αγώνας στο δεύτερο σετ. Η Ομόνοια προηγήθηκε και πάλι φτάνοντας το σκορ στο 10-18 αλλά τα κορίτσια της ΕΑΠ μείωσαν το σκορ και έφτασαν έως και την ισοφάριση στο 23-23. Πιο ψύχραιμες οι παίκτριες της Ομόνοιας πήραν τους δύο πόντους που χρειαζόντουσαν για να κατακτήσου το σετ με 23-25. Ότι δεν κατάφερε η ΕΑΠ στο δεύτερο σετ, το κατάφερε στο τρίτο. Έκανε την ανατροπή στο παιχνίδι και ανεβάζοντας πολύ την απόδοσή της σε σερβίς και επίθεση πήρε το σετ 25-18 και μείωσε τα σετ σε 1-2. Με φόρα από το νικηφόρο τρίτο σετ η ΕΑΠ μπήκε δυνατά και στο τέταρτο σετ ξεκινώντας με 6-0 και 10-3 από τις δύο πρώτες περιστροφές. Η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας τη διαφορά ενώ μπόρεσε και πήρε το προβάδισμα στο 16-17 με την ΕΑΠ αν έχει απάντηση και να ανεβάζει το σκορ στο 21-18. Η ομάδα της Ναυπάκτου με ένα σερί επτά πόντων έκανε την ανατροπή στο σετ κερδίζοντάς το με 21-25 κατακτώντας τη νίκη με 1-3 σετ που ήταν και η τρίτη της στο πρωτάθλημα των παγκορασίδων της ΕΣΠΕΠ.


Ε.Α. Πατρών (Μαθιουδάκης): Κωστοπούλου Δ., Ασημακοπούλου, Καρβέλη, Γεωργιάδη Σ., Γεωργιάδη Α., Σταματάκη, Κοτέφα, Τούρκα, Θεοδωροπούλου, Νικολάου, Ιωάννου, Χριστοδούλου.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Κοκόλας): Ανδριτσοπούλου, Καραχάλιου Α.Μ., Κορτέση, Κώστα Μ., Τσουκαλά, Παναγιωτοπούλου Π., Παπαχαραλάμπους, Πλούμη Κ., Καραχάλιου Κ., Τυροσβούτη, Φασούλη Μ., Τριανταφύλλου, Παναγιωτοπούλου Α., Λόη.


Το πρωτάθλημα παγκορασίδων της ΕΣΠΕΠ συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο των εκλογών, με την Ομόνοια να παίζει τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά στο κλειστό του Απόλλωνα Πάτρας, το Σάββατο 20/5 στις 16.00.






bottom of page