top of page

Βόλεϊ 3Χ3: Πασχαλινό τουρνουά στη Ναύπακτο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 26 Απριλίου 2023


Με αρκετές συμμετοχές και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε το Πασχαλινό Τουρνουά Βόλεϊ με ομάδες τριών ατόμων που διοργάνωσε η Ομόνοια Ναυπάκτου στους αθλητικούς χώρους της πόλης. Ο στόχος της διοργάνωσης δεν ήταν άλλος από τη διασκέδαση μικρών και μεγάλων μέσα από τον αθλητισμό μέσα στην περίοδο των εορτών του Πάσχα, στόχος που σίγουρα στέφτηκε με επιτυχία.

Η διοργάνωση ξεκίνησε τη Μεγάλη Εβδομάδα με την κατηγορία των μικρών κοριτσιών Κ16 δηλαδή τα κορίτσια του Γυμνασίου, ενώ δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής και στα κορίτσια της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού. Συνολικά έλαβαν μέρος 30 κορίτσια με τις ομάδες να έχουν δικαίωμα πέρα από τα τρία άτομα, να μπορούν να δηλώσουν και από 1-3 παίκτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως αναπληρωματικούς. Η προκριματική φάση έγινε τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα τελικά αμέσως μετά το Πάσχα. Στους τελικούς της τελευταίας ημέρας οι Τριανταφύλλου-Τσουκαλά-Τζώρου(Ζορμπά) κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κερδίζοντας 2-0 σετ (21-10, 21-13) στον μικρό τελικό τις Παναγιωτοπούλου Π.-Οικονόμου-Παναγιωτοπούλου Α. Νικήτριες στον μεγάλο τελικό που ακολούθησε ήταν οι Καραχάλιου-Κώστα-Τυροσβούτη(Ανδριτσοπούλου-Παπαχαραλάμπους) που επικράτησαν με 2-0 σετ (21-14, 21-15) των Φασούλη-Κορτέση-Πλούμη και παρέλαβαν τα μετάλλια τους από τον προπονητή της ομάδας και υπεύθυνο της διοργάνωσης Ντίνο Τσακανίκα.

Οι αγώνες της κατηγορίας του μικτού τουρνουά τριών ατόμων έγιναν όλοι την εβδομάδα του Πάσχα. Σε αυτή η συμμετοχή ήταν ακόμα πιο μεγάλη λαμβάνοντας μέρος συνολικά 64 άτομα, πολλά εκ των οποίων δεν ήταν μέλη συλλόγων βόλεϊ. Μετά από ένα πλούσιο αγωνιστικό τριήμερο 28 αγώνων με πολλές ανατροπές και αρκετά τάι μπρέικ στα τελικά της τελευταίας ημέρας βρέθηκαν οι 4 καλύτερες ομάδες. Στον μικρό τελικό οι Ρούμπας Α.-Ρούμπα Η.-Μουσακιάν έκαναν την ανατροπή και νίκησαν με 2-1 σετ (15-21, 21-17, 15-5) τους Τζώρο-Καπετανάκη-Κατσάμπα(Ρουστέμη) κατακτώντας την τρίτη θέση. Στον μεγάλο τελικό οι Σχίζα-Τσακανίκας-Θεοφάνης(Νάκη) επικράτησαν με 2-0 σετ (21-16, 21-14) των Γούλα-Κατσάμπαλο-Παναγιώτου και πήραν το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης.

Χωρίς να έχει τη μεγαλύτερη σημασία η τελική κατάταξη των ομάδων, η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η μεγάλη συμμετοχή των αθλητών, μικρών και μεγάλων, που έδειξε πως οι νέοι της πόλης αναζητούν και άλλους τρόπους διασκέδασης μέσα από τον αθλητισμό, με την Ομόνοια να προσπαθεί στη μετά Κόβιντ εποχή να ξαναβρεί αγωνιστικούς ρυθμούς μέσα από διοργανώσεις μαζικού αθλτισμού.
























bottom of page