top of page

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βόλεϊ Γυναικών): Νικηφόρο κλείσιμο της χρονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Με νίκη έκλεισε τη φετινή χρονιά η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου κερδίζοντας στο τελευταίο παιχνίδι των playout της Β’ Εθνικής κατηγορίας την πρωτοπόρο του ομίλου ομάδα του Ακρίτα Καλαμάτας. Η νίκη αυτή δίνει ελπίδες παραμονής στην ομάδα της Ναυπάκτου μόνο εφόσον καμιά ομάδα της ΕΣΠΕΠ δεν υποβιβαστεί από μεγαλύτερη κατηγορία στη Β’ Εθνική και ταυτόχρονα η φετινή πρωταθλήτρια της Β’ Εθνικής, που όλα δείχνουν πως θα είναι και πάλι η Ίριδα Άργους, καταφέρει φέτος να ανέβει μέσω αγώνων μπαράζ στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Όλα ξεκίνησαν τέλεια για την ομάδα της Ναυπάκτου που με τη βοήθεια και της εξέδρας βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι και πήραν το πρώτο σετ με 25-19. Εύκολη ήταν η επικράτηση για την Ομόνοια και στο δεύτερο σετ με 25-17, στο τέλος του οποίου όμως δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση. Η ένταση στη διακοπή του σετ επηρέασε αισθητά τις γηπεδούχες που σε ολόκληρο το τρίτο σετ ήταν εκτός αγώνα και έδωσαν την ευκαιρία στον Ακρίτα να πάρει το σετ με 10-25. Με την ψυχολογία του αγώνα να έχει αντιστραφεί ο Ακρίτας από εκεί και μετά είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Η Ομόνοια σταδιακά κατάφερε να ξαναμπεί σε αγωνιστικό ρυθμό και να μειώσει σε 21-23 και 22-24 όμως έχασε το σετ με 22-25 και το παιχνίδι πήγε στο τάι μπρέικ.

Η Ομόνοια βρέθηκε να προηγείται 8-4 στην αλλαγή των γηπέδων και 9-5 λίγο μετά όμως ο Ακρίτας ισοφάρισε 10-10. Η Ομόνοια ξαναπήρε προβάδισμα τριών πόντων (13-10) και πήγε σε διπλό ματς μπολ στο 14-12. Η ομάδα της Καλαμάτας όχι μόνο έσπασε τα ματς μπολ των γηπεδούχων αλλά πήγε και σε δικό της ματς μπολ στο 14-15. Η Ομόνοια απάντησε με τον ίδιο τρόπο και μετά από δύο ακόμα δικά της ματς μπολ (16-15 και 17-16) πήρε το σετ με 18-16 και μαζί και τη νίκη.

Αυτή ήταν η τελευταία αγωνιστική για τα playout της Β’ Εθνικής κατηγορίας με την Ομόνοια να τερματίζει στην πέμπτη θέση, με τους τρεις τελευταίους να υποβιβάζονται απευθείας και την Ομόνοια να περιμένει μετά τα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία να μάθει την τύχη της για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας): Καραγιάννη, Καραχάλιου, Κατσάμπα, Μπαλή, Νάκη, Ρουστέμη, Πελέκη, Σχίζα, Σωτηροπούλου, Σταμάτη, Μπάκο, Μουσακιάν.

Ακρίτας Καλαμάτας (Πανταζοπούλου): Πετεινάρη Μ., Πανταζοπούλου, Μπαστάκου, Γρίβα, Μαθιουδάκη, Γαλανοπούλου, Ζουμπουλίδου, Βίγκου, Γεωργουλάκου, Καραμπάτσου.


Αποτελέσματα 8ης Αγωνιστικής Δ’ Ομίλου

Ποσειδώνας Λουτρακίου – Ε.Α. Πατρών 2-3

Ολυμπιάδα Πάτρας – Αστέρια Αχαΐας 0-3

Ομόνοια Ναυπάκτου – Ακρίτας Καλαμάτας 3-2

ΑΣΠΕΤ Τρίπολης – Παμβοχαϊκός ΓΑΣ 3-1


Βαθμολογία Δ’ Ομίλου (PlayOut)

Ακρίτας Καλαμάτας 32

Αστέρια Αχαΐας 26

ΑΣΠΕΤ Τρίπολης 25

Παμβοχαϊκός ΓΑΣ 25

Ομόνοια Ναυπάκτου 20

Ολυμπιάδα Πάτρας 18

Ε.Α. Πατρών 13

Ποσειδώνας Λουτρακίου 9


















































































































bottom of page