top of page

ΠΑΣ Ναυπάκτου: Ήττα στις λεπτομέρειες από τους ΜΟΛΟΣΣΟΥΣ Ιωαννίνων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Συγκλονιστική η στήριξη του κόσμου που για ένα ακόμη παιχνίδι γέμισε το Παπαχαραλάμπειο και έδωσε το χειροκρότημα του στη νεανική ομάδα του Γιώργου Σταθάτου.

Εντός έδρας ήττα για τον ΠΑΣ Ναυπάκτου από τους Μολοσσούς Ιωαννίνων με σκορ 73-75 στο πρώτο παιχνίδι των playout της Ά ΕΣΚΑΒΔΕ. Στο 1ο δεκάλεπτο και με τη δύναμη της έδρας η ομάδα του ΠΑΣ ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και πήρε προβάδισμα 4 πόντων με σκορ 19-15. Στη 2η περίοδο οι Μολοσσοί αντέδρασαν και κατάφεραν με μπροστάρη τον Μάκη να πλησιάσουν στο σκορ και εν συνεχεία να έχουν προβάδισμα 7 πόντων, αλλά οι γηπεδούχοι έχοντας αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα έφεραν το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία στο 20΄ (39-39).Στο 2ο μέρος η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε το προβάδισμα δύο φορές με 7 πόντους χάριν κυρίως του έμπειρου παίκτη της Ζήση, ο οποίος βρέθηκε σε μεγάλη μέρα επιθετικά, πετυχαίνοντας 35 πόντους με 8 τρίποντα (τα 6 εξ αυτών στο 2ο ημίχρονο) και τους παίκτες του ΠΑΣ να προσπαθούν με όπλο κυρίως τον αιφνιδιασμό και κάποιες ατομικές ενέργειες να παραμείνουν ζωντανοί στο ματς. Φτάνοντας στο τέλος και με το σκορ στο 72-75 ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση καθώς κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων του Πολύχρονου. Ο παίκτης της Ναυπάκτου ευστόχησε στην πρώτη κάνοντας το 73-75, αστόχησε όμως στη δεύτερη και αναγκαστικά έχασε την τρίτη για να διεκδικήσουν το ριμπάουντ καθώς απέμεναν 1.5΄΄ όμως οι Μολοσσοί πήραν το ριμπάουντ και έφτασαν στη νίκη. Το δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των playout θα πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα, στις 22 Απριλίου, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, με τον ΠΑΣ να κυνηγά τη νίκη με 3 πόντους διαφορά.

Δεκάλεπτα:Α:19-15 Β:20-24 Γ:21-22 Δ:13-14

ΠΑΣ Ναυπάκτου (Σταθάτος): Πολύχρονος 15, Παπούλιας Γ., Μίχος 17(1), Ζαμπάρας 11(1), Ασημακόπουλος 10, Κωστογιάννης , Σταθάτος Π. 6, Μαντζαρίνης 6(2) , Κούτρας, Βαρελάς , Παπαθανασίου 8,Σταμάτης.

ΜΟΛΟΣΣΟΙ Ιωαννίνων (Χαντζής): Βρασταμινός 6(2), Τάσσος 6(2), Ζήσης 35(8), Παλιόγλου, Μάκης 15, Μπάρπας 13, Καρβούνης.

bottom of page