top of page

ΠΑΣ Ναυπάκτου: Εντός έδρας ήττα από τον Λέων Μεσολογγίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Την ήττα γνώρισε ο ΠΑΣ Ναυπάκτου από τον Λέων Μεσολογγίου με σκορ 54-67 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του β΄ γύρου της ΄Α ΕΣΚΑΒΔΕ. Στο 1ο ημίχρονο η ομάδα της Ναυπάκτου μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι, κέρδισε πολλές κατοχές της μπάλας από δεύτερες επιθέσεις, και παρότι θα έπρεπε να πάρει μια διαφορά στο σκορ, τα κακά ποσοστά στα σουτ στην επίθεση και τα επιπόλαια λάθη έδωσαν εύκολους πόντους στους φιλοξενούμενους που διατηρούνταν κοντά στο σκορ για να κλείσει το ημίχρονο 28-28. Στο 2ο μέρος οι Μεσολογγίτες παρατάχθηκαν με άμυνα ζώνης 3-2 και 1-3-1 κόβοντας με αυτό τον τρόπο τον γρήγορο ρυθμό των παικτών του Γιώργου Σταθάτου, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρουν τις λύσεις, κρατούσαν αρκετά τη μπάλα στα χέρια τους, είχαν κακές επιλογές στην επίθεση που έδωσαν ταυτόχρονα εύκολους πόντους και ψυχολογία στους παίκτες του Λέων όπου έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 13-25 και προηγήθηκαν με 41-53 στο 3ο δεκάλεπτο. Στο σημείο εκείνο βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και η διαιτησία του αγώνα όπου με τα λάθη που έκανε εκνεύρισε τους παίκτες και προκάλεσε την αντίδραση του αθλητή Ασημακόπουλου που με 2 τεχνικές ποινές αποβλήθηκε από τον αγώνα και με βολές ο Λέων άρχισε να χτίζει διαφορά στο παιχνίδι. Στο 4ο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ έχοντας και την απουσία του τραυματία Πέτρου Σταθάτου έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να επανέλθει στο ματς για να έρθει το τελικό σκορ 54-67. Στα της βαθμολογίας ο Λέων έχει ήδη εξασφαλίσει σαν 2ος την συμμετοχή του στα playoffs ενώ ο ΠΑΣ βρίσκεται 6ος σε τριπλή ισοβαθμία και χρειάζεται νίκες τις δυο τελευταίες αγωνιστικές για να μην μπλεχτεί στην θέση των playout. Από τους νικητές ο Τριπολίδης είχε 22 πόντους και οι Καλύβας και Λειβαδάς πρόσθεσαν από 14. Από τον ΠΑΣ πρώτοι σκόρερ οι Πολύχρονος και Μαντζαρίνης με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίηση ο νεαρός Σταμάτης..

Δεκάλεπτα:Α:16-19 Β:12-09 Γ:13-25 Δ:13-14


ΠΑΣ Ναυπάκτου(Σταθάτος): Παπαθανασίου, Πολύχρονος 15(1), Λαούρδας, Ζαμπάρας 3(1), Ασημακόπουλος, Κωστογιάννης, Μαντζαρίνης 14(4), Παπούλιας Γ. 2, Κούτρας, Βαρελάς 10(1), Μίχος 10(2)


Λέων Μεσολογγίου(Φαράντος):Βεζύρης 2, Τριπολίδης 22(3), Μποντε, Καλύβας 14(1), Κουτσόπουλος, Ξηρός 2, Λυκουδης, Μαντούβαλος 3, Αλεφαντης, Νίκου 8, Ντέκας 2, Λειβαδάς 14(1)
















































































bottom of page