top of page

Ομόνοια Ναυπάκτου (Βόλεϊ Γυναικών): Διπλό στην παγωμένη Τρίπολη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023


Στην αυλαία της Α’ φάσης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής η Ομόνοια πήρε σημαντικό διπλό με 2-3 σετ μέσα στην Τρίπολη απέναντι στον τοπικό ΑΣΠΕΤ και έβαλε στη συγκομιδή της δύο επιπλέον βαθμούς για τα playout που θα ξεκινήσεις από αυτή την Κυριακή.

Καλή η Ομόνοια στο ξεκίνημα πήρε μικρό προβάδισμα και το κράτησε ως το 14-17. Εκεί με ένα σερί πέντε πόντων ο ΑΣΠΕΤ πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα (19-17) και έφτασε έτσι ως το 21-19 αλλά με καλό σερβίς της Σωτηροπούλου και δικό της σερί έξι πόντων η Ομόνοια πήρε το πρώτοι σετ με 21-25. Οι φιλοξενούμενες μπήκαν καλά και στο δεύτερο σετ και πήραν διαφορές μέχρι και πέντε πόντων κάνοντας λίγο πριν το τέλος το 21-16, όμως η ομάδα της Αρκαδίας μείωσε γρήγορα και στις λεπτομέρειες στο τέλος πήρε το σετ 25-23 και ισοφάρισε τα σετ.

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε και το τρίτο σετ. Καλύτερη η Τρίπολη είχε το πάνω χέρι με την Ομόνοια όμως να ακολουθεί σε πόντους και να κρατάει επαφή στο σκορ όμως και πάλι η Τρίπολη στο τέλος εκμεταλλευόμενη τα λάθη στην κόντρα μπάλα της Ομόνοιας πήρε το σετ με 25-22. Η Ομόνοια μπορεί να προηγήθηκε με 3-8 στην αρχή και 8-14 λίγο αργότερα στο τέταρτο σετ αλλά η Τρίπολη έκανε την ανατροπή με 15-17 δείχνοντας σε εκείνο το σημείο ότι έχει το ψυχολογικό αβαντάζ για να πάρει το σετ και το παιχνίδι. Οι Ναυπάκτιες όμως είχαν άλλη άποψη. Με καλό σερβίς από Σχίζα, Ρουστέμη και Σωτηροπούλου γύρισαν το σετ, το πήραν με 23-25 και έστειλαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί η Τρίπολη βρέθηκε να προηγείται με 8-4 στην αλλαγή των γηπέδων αλλά με συνεχόμενους πόντους από τη Ρουστέμη το 11-7 έγινε 11-13 και με μια επίθεση πρώτου χρόνου από τη Μπαλή και έναν άσσο από τη Σωτηροπούλου αντέδρσαν άψογα στην ισοφάριση (13-13) της Τρίπολης και πήραν το σετ με 13-15 και μαζί το παιχνίδι με 2-3 σετ.

ΑΣΠΕΤ Τρίπολης (Χρονόπουλος): Πεντεφούντη, Μπιρμπίλη, Νικητοπούλου, Πετροπούλου, Χρονοπούλου Β., Καραλέκα, Χρονοπούλου Ι., Σενγκέργκη, Μητσοπούλου, Ζαβού, Κυριαζή, Καλόμαλου.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας): Καραγιάννη, Καραχάλιου, Μπάκο, Κατσάμπα, Μπαλή, Νάκη, Ρουστέμη, Σωτηροπούλου, Πελέκη, Σχίζα.

Αυτή ήταν η τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης για την Ομόνοια Ναυπάκτουμε την τελική βαθμολογία να έχει ως εξής:


Αποτελέσματα 14ης Αγωνιστικής Β’ Ομίλου

ΑΣΠΕΤ Τρίπολης – Ομόνοια Ναυπάκτου 2-3

Ερυθρός Αστέρας – Σπαρτιατικός ΓΣ 3-0

Ποσειδώνας Λουτρακίου – Αίολος Αγυιάς 1-3

Ρεπό ο Ολυμπιάδα Πάτρας


Βαθμολογία Β’ Ομίλου

Ερυθρός Αστέρας 36

Αίολος Αγυιάς 26

Σπαρτιατικός ΓΣ 15

Ολυμπιάδα Πάτρας 15

ΑΣΠΕΤ Τρίπολης 12

Ομόνοια Ναυπάκτου 12

Ποσειδώνας Λουτρακίου 10


Τα playout για την Ομόνοια Ναυπάκτου ξεκινούν άμεσα, με πρώτη αγωνιστική αυτή την Κυριακή εντός έδρας στις 18.00 με τον Παμβοχαϊκό. Στο πρωτάθλημα αυτό οι ομάδες κρατούν τα αποτελέσματα από τα παιχνίδια με τις ομάδες του ομίλου τους και αγωνίζονται μόνο με τις ομάδες του άλλου ομίλου σε αγώνες εντός και εκτός έδρας. Στο τέλος της διαδικασίας οι τέσσερις τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται ενώ και ο πέμπτος από το τέλος μπορεί να υποβιβαστεί αν δεν ανέβει ομάδα από την ΕΣΠΕΠ στην Α2 και ο Απόλλωνας Πάτρας υποβιβαστεί από την Α2 στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Η ειδική βαθμολογία των playout έχει διαμορφωθεί ως εξής:


Βαθμολογία Δ’ Ομίλου (PlayOut)

Ακρίτας Καλαμάτας 14

Ολυμπιάδα Πάτρας 12

ΑΣΠΕΤ Τρίπολης 12

Παμβοχαϊκός ΓΑΣ 11

Ομόνοια Ναυπάκτου 9

Αστέρια Αχαΐας 7

Ε.Α. Πατρών 4

Ποσειδώνας Λουτρακίου 3





bottom of page