top of page

ΠΑΣ Ναυπάκτου: Πλήρωσαν το κακό τους 3ο δεκάλεπτο οι Έφηβοι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 70-61

Την ήττα γνώρισαν οι Έφηβοι του ΠΑΣ Ναυπάκτου στη Λευκάδα από την τοπική Δόξα στον νοκ άουτ αγώνα της Προημιτελικής Φάσης του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΣΚΑΒΔΕ με σκορ 70-61 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα του Γιώργου Σταθάτου είχε προκριθεί την προηγούμενη εβδομάδα στις 8 καλύτερες ομάδες της B/Δ Ελλάδας ύστερα από μεγάλες νίκες που είχε πετύχει στην πρώτη φάση των ομίλων όπου αντιμετώπισε ομάδες από το Νομού Αιτ/νίας, γεγονός που της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη φετινή της πορεία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν ισορροπία επιθέσεων και να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο με ισχνό προβάδισμα των φιλοξενουμένων 17-18. Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα της Ναυπάκτου πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, πίεσε τον αντίπαλο, πήρε τα αμυντικά ριμπάουντ και στην επίθεση βρήκε ρυθμό και πήρε προβάδισμα στο ημίχρονο 12πόντων με σκορ 25-37. Στην επανάληψη, καθώς όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΣ είχε το μομέντουμ του αγώνα, εναντίων της κλειστής άμυνας ζώνης 2-1-2 που εφάρμοσαν οι γηπεδούχοι, η ομάδα της Ναυπάκτου έπαθε “black out” στο 3o δεκάλεπτο καθώς, δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις στην επίθεση, ήταν άστοχη στα σουτ τριών πόντων και παράλληλα υπέπεσε σε αρκετά λάθη που έδωσαν εύκολους πόντους στους γηπεδούχους στο ανοιχτό γήπεδο. Στο 4ο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ προσαρμόστηκε, βρήκε κάποιες λύσεις στην επίθεση και με την πίεση κυρίως από την άμυνα προσπάθησε να επανέλθει στο ματς αλλά με τον λιγοστό χρόνο που απέμενε το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά στους εννιά πόντους για το τελικό 70-61. Από τη Δόξα πρώτος σκόρερ ο Μάνα με 22 πόντους και τον ακολούθησαν οι Μάλφας και Σταύρακας που πρόσθεσαν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Από τον ΠΑΣ πρώτος σκόρερ ο Λαούρδας με 17 πόντους και τον ακολούθησαν οι Παπαθανασίου και Τσάτσος που σημείωσαν από 13 και 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 08-19, 27-02, 18-22


Διαιτητές: Ζέρβας - Γεροδήμος


ΠΑΣ Ναυπάκτου (Σταθάτος): Κυριαζής 8(2), Λαούρδας 17(2), Γκοτσόπούλος, Παπούλιας Γ. 8, Τσάτσος 11, Φούντας, Αδάμης, Μισσός, Παπαθανασίου 13, Σταμάτης Γ. 4, Παππάς, Παπούλιας Ν.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page